Sommarscenen/Le Club

Nääskonsthanverk arrangerar konserter på olika scener. Under sommaren 2022 har vi konserter på amfiscenen vid Nääs Konsthanverk och i Ladan, Spinnerivägen 1, Nääs fabriker i Tollered och även konserter i samarbete med Stationen Norsesund och stöd från Kulturrådet.

Konserter sommar och höst 2022:

22 oktober 2022

”Serve your right to suffer” spelar på stationen Norsesund.

Nääs Konsthantverk i samarbete med Stationen Norsesund presenterar stolt

SERVE YOU RIGHT TO SUFFER
lördag 22/10 på Stationen Norsesund, kl. 20:30.
Väletablerade musiker som tidigare bl.a. spelat tillsammans med Peter Green, Totta Näslund och Peps Persson. För att nämna några.
Genren är blues, blues från landet mer än från storstaden.
Bror Gunnar Jansson, sång & gitarr
Bernt Andersson, munspel, dragspel, piano, orgel.
Bengt Bengan Blomgren, gitarr
Kjell Jansson, kontrabas
Gunnar Petersson, trummor
Varmt välkommen!

13 augusti 2022

Anders Boson Kvartett

Nääs Konsthantverks utescen, Amfiscenen, på området Nääs Slott
Lördag den 13 augusti klockan 15.00
Entre 150 kr. betalas på plats

Nääs Konsthantverk, Le Club, presenterar stolt en jazzkonsert med flodasonen Anders Boson och hans kvartett som sista sommar band på vår utescen lördag den 15 augusti.  Anders Boson är verksam i en rad olika grupper och konstellationer inom svensk jazz, bland annat ”Anders Boson Jazz Ensemble” som förra året släppte det kritikerrosade albumet ”Kärleken”. Anders Boson har ett personligt och lyriskt anslag som kompositör och tolkare av musik oavsett genre – från jazzikoner som John Coltrane och Carla Bley till samtida storheter såsom Sade och Bon Iver.
Med sig till Nääs Konsthantverks utescen har Boson samlat en enaståendes trio jazzmusiker redo att ta musiken till oanade höjder.
Anders Boson – Sång & Flygelhorm
Simon Westman – Piano
Melker Törnqvist – Kontrabas
Fredrik Hamrå – Trummor

Varmt välkommen!

6 augusti 2022
TERESA INDEBETOU BAND OBS Konserten inställd p g a sjukdom.
Lekfull och intuitiv pianojazz med mycket dynamik.

Var: Röda Ladan på området Nääs Fabriker i Tollered

Det är med stor glädje Nääs K galleri, le Club, presenterar Teresa Indebetou med band från Göteborg. Med sin trio skapar hon en jazz av yppersta klass och med varma melodier och ett lekfullt driv. Sånger utan stora åthävor men sprängfyllda av kärlek och genuin musikalitet. Pianobaserad jazz med influenser från såväl folk – som konstmusik. Musiken är melodiös och rytmisk med mycket variation.  Varmt Välkommen!

Lördag 30 juli kl.15.00 Nääs Konsthantverk Amfiscenen på Nääs
Konsert med World Music Culture Club

World Music Culture Club delar glädje, kärlek och gemenskap genom sång musik och dans.
Var: Amfiscenen vid Nääs Konsthantverk på området Nääs Slott
När: Lördag 30 juli kl.15.00.
Entré: frivillig entré (betalas med swish på plats)

Det är med stor glädje Nääs Konsthantverk, Le Club, nu för första gången presenterar klubben med det stora hjärtat, World Music Culture Club, på utescenen, Amfiscenen, intill vårt hus på området Nääs Slott. Musik med rötter från södra Afrika och de värmländska skogarna. Med sång, saxofon, trummor, slagverk, keyboard, gitarrer, med mera. En konsert med drömmar om en värld tillsammans där alla får vara med oavsett vart du kommer ifrån eller vart du är på väg.

David Bäck, kapellmästare i bandet har arbetat för SIDA och har turnerat i Europa Afrika och Mellanöstern under många år säger: ”Ju mer musik jag lär mig från olika kulturer ju mer likheter ser jag att vi delar på vår vackra moder jord.”

En konsert med all världen musik inom sig med: Mai Ruby, sång, Yasan Hason, sång, gitarr, David Bäck, keyboard, Anders Bäck, saxofon, Joel Bäck, bas, Igor Bäck, trummor, Anders Bäck, saxofon, David Bäck, keyboard, sång.

Och som sagt frivillig entré. Varmt välkommen!
Arrangör: Nääs Konsthantverk, Le Club

16 juli 2022. Le Club, Röda Ladan, Nääs Fabriker, Tollered

Mäktig Blues! Mr Bo & the Voodooers sprider magi! entré 150 kr

9 juli 2022 Soft sommarjazz. Nääs Konsthantverk, Amfiscenen, Nääs

Stefan Granqvist, fiol, Jörgen Magnusson, gitarr
Lördag 9 juni 60 minuter instrumentalmusik.

Entré 80 kronor

29 juni 2022 Le Club, Ladan, Spinnerivägen 1, Nääs fabriker i Tollered.
Väverskorna, konsert med kören Ymna. Fri entré. 
Se Facebookevenemang:
Konserten Väverskorna | Facebook 

18 juni 2022, sommarscenen Nääs Konsthantverk
MATTI OLLIKAINEN TRIO
entré 150 kronor
Matti Ollikainen: piano, Magnus Gran: trummor Kjell Jansson: kontrabas

Matti Ollikainen, en unik pianist som den stora publiken nog mest känner till via Franska trion, där han står för text och musik. Här hörs han dock i en trio med en lite annan inriktning. Med sig har han Kjell Jansson på kontrabas och Magnus Gran på trummor. Två minst sagt rutinerade musiker med egna och unika personligheter. Tillsammans skapar dom en uttrycksfull och spontan musik. Dessa tre musiker har också turnérat och spelat in plattor med alla från Håkan Hellström till Chet Baker. Vi presenterar  en pianotrio i världsklass, med ett utåtriktat musicerande och en spontanitet som garanterar en underhållande upplevelse i spännande bruksmiljö vid sjön Sävelången. 
Föranmälan till; info@naaskonsthantverk.se

28 maj 2022, M-Rock EMRIK-Band

Photo: Johan Palmborg

31 mars 2022 Stationen Norsesund

Ett unikt möte. Vacker, lyriskt svävande jazzmusik med sinnesrika improvisationer. 
Lorenzo Cominoli, gitarr – Mikael Godèe, saxofon. 

I samverkan med Stationen Norsesund presenterar Nääs Konsthantverk, le Club, saxofonisten och kompositören Mikael Godée samt den italienska gitarristen och kompositören Lorenzo Cominoli i ett unikt möte mellan två meriterade jazzmusiker.

Lorenzo Cominoli, har studerat musik vid Berklee College of Music i Boston och vid konservatoriet G. Verdi i Como. Han har uppträtt med ett flertal uppskattade musiker från den italienska och internationella jazzscenen. Lorenco Cominoli undervisar regelbundet i jazzgitarrworkshops för musikskolor och kulturföreningar.

Mikael Godèe har studerat vid Högskolan för musik och drama vid Göteborgs universitet och har turnerat med sin musik i stora delar av världen. Hans engagemang i grupperna Corpo och Änglaspel, där hans lyriska och varma sopransaxofon skapar en unik musikalisk atmosfär, har varit enormt viktig i dagens jazzscen. Mikael vann även en svensk Grammis och priset ”Jazz i Sverige”.

Konserterna 2022 har genomförts med stöd från Kulturrådet.

Le Club 2021

Torsdag 25 november 2021:

LE CLUB PRESENTERAR THE GROOVE PÅ SMEDJAN I TOLLERED

Torsdag den 25 november kl.19.00 entre, 140 kr 

Jazzmusik för dig som gillar råsväng, groove och blues. Svängigt, lyriskt och med smittande spelglädje. Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren är alla kända från diverse olika sammanhang och har medverkat på en mängd plattor och turnerat flitigt. I The Groove möts de och tar sig an jazzlåtar på ett sätt som bara musiker med stor kärlek till musiken gör.

Kjell Jansson – kontrabas, Anders Kjellberg – trummor, Björn Cedergren – tenor sax/klarinett/bas klarinett

Begränsat antal platser föranmäl gärna genom; 
info@naaskonsthantverk.se 
Först till kvarn gäller.

Lördag 23 oktober:

Le Club   Invigningsfesten
Pop Upp klubben, Le Club, bjuder in dig med vän till sitt öppningsevent. fri entré.
lördag 23 oktober. Kl.16.00-20.00
Grundaren, Nääs Konsthantverk Galleri, hälsar dig välkommen.

Lördag 23 oktober. Le Club. Fullbokat.

På scen 
Anders Boson – Sång & Trumpet, Rolf Jardemark – Gitarr, Magnus Bergström – Kontrabas
Peter Lougin, Solosångare från Göteborgsoperan med ackompanjemang.
Vera Berzak, judisk teaterregissör och manusförfattare
(Carmen Olsson, Avantgardistisk dans / Japansk Butoh dans
Lars Olof Johansson, gitarrist, känd som Lollo. 

7 november 2021

Planeta Festival 2021 på Nääs Konsthantverk

SENNY CAMARA
Kora&Sång Solokonsert 
söndag 7 november kl.14.00. Fri entré 

Senny Camara ; Having grown up to the sound of healing songs and chants of singers at traditional wrestling fights, Senny Camara takes us to the countries of the ancient Serer kingdoms, people of southern Senegal. 

21 augusti 2021

JAMP jazzkvartett, från Gbg,
Jerker Andersson, trummor
Andreas Andersson, klaviatur
Marie Strand-Dahl, sång
Pelle Vickhoff, kontrabas
Entré 120 kr.
Arrangör Nääs konsthantverks utomhusscen.

Lördag 7 augusti 2021:
nger av Paul McCartney och lite Beatles

Tore Sunesson, sång och piano
Elias Holmberg, gitarr
Johanna Holmberg, altfiol
Tore Sunesson, bosatt i Floda strax utanför Göteborg, var som sångare i Vokalkvartetten VOX vida känd och har turnerat i både Sverige och Europa i över tjugo års tid. Tore Sunesson är också känd som pianist och skriver egna låtar. Som körledare har han dirigerat konserter tillsammans med Ola Magnell, Anna-Lotta Larsson med flera. Han har sjungit nyskriven opera i Frankrike, Sånger från stormaktstiden i Polen, Attackopera på kommunfullmäktige i Mellerud, viscabaret i Nybro. Han är solist i diverse oratorier runtom i kyrkor i Västsverige och sjunger visor och populärmusik. På Nääs Scen återvänder han till ungdomens musikaliska rötter och framför ett program med sånger av Paul McCartneyTillsammans med Elias Holmberg, gitarr, samt Johanna Holmberg, altfiol framför Tore Sunesson en rad av McCartneys mest finstämda och innerliga sånger. Från Beatlestiden sånger som Blackbird och Elenor Rigby och från soloalbumen Jenny Wren, Teddy boy och hyllningssången till John Lennon, Here today. 

31 juli 2021

Epidot

Gitarr, Erik Ivarsson
Kontrabas, Adam Lindblom
Trummor, Johan Horner

Epidot är en särpräglad trio med ett alldeles eget sound och en musik rik på nyanser och variationer. Tankarna går till den tidiga progressiva rocken, det sena 60 taletsom till exempel The Jimi Hendrix Experience, eller jazzmusiken med dess fokus på sväng och improvisation, bluesens råa och opolerade sound. En musik som öppnar upp för nya dimensioner, alternativa världar och verkligheter. Klurigt sammansatta ackordföljder, sanslösa eruptioner och ett komp vars lyhördhet är hisnande. Djupt originellt och stimulerande att ta till sig. I januari 2020 släppte gruppen albumet Åskgudens Son, vilket är deras tredje i ordningen. Ett band som spelar instrumentalt på mycket hög nivå.
Erik Ivarsson, komponerar musiken och har figurerat i många sammanhang. För att nämna några; på Elina Ryds samtliga fullängdsalbum, Arvid Neros debutskiva Mother Earth, Parallel Activity och Machetes. 
Johan Horner, präglar Epidots musik med ett energiskt och lekfullt trumspel. Johan Horner ingår också i Second Line Jazzband. 
Adam Lindblom, är med sitt melodiska spel en av de mest anlitade basisterna på den göteborgska musikscenen och har spelat med exempelvis Matti Ollikainen, Anders Kjellberg och Fabian Kallerdahl. 

17 juli 2021

Ann Elkjär, flöjt
Martin Fogel, gitarr

Foto: Anna Hult.

10 juli 2021

En sommarafton med harpa.
Verk av Satie, Fauré,
Debussy och flera andra fina kompositörer. Och även Smetanas mästerverk Moldau.

Foto: Anna Hult.

Erik Groenestein-Hendriks från Nederländerna är sedan 2013 anställd som soloharpist i Göteborgs Symfoniker. Erik har spelat i orkestrar i hela världen, med dirigenter som bland annat Haitink, Gardiner, Nelsons, Dudamel. Tidigare var han anställd som soloharpist i Orquesta Philharmonica de Santiago (Opera/Balett) i Chile och har han spelat bland annat med Royal Concertgebouw Orchestra och European Union Youth Orchestra.

Han har varit solist med många orkestrar i båda Europa och Chile, och har varit solist i Sverige bland annat med Göteborgs Symfoniker, Musica Vitea, Camerata Nordica.

12 juni 2021
”The Sons”


”The Sons”
Några av Göteborgs bästa professionella musiker i en tung blueskonstellation. Mr.Bo Karlsson, sång och gitarrer, Kjell Jansson, bas och Gunnar Petersson, trummor, Alla delar de med sig av en musik där bluesens svärta och galghumor, gospelns hopp och den jazziga lekfullheten samsas. 

The Sons, har spelat med band som Tottas Blues Group, Mount Everest, Mr Bo & The Voodooers, The Groove och många många fler. Entré 140 kronor. Vi förhåller oss till pandemin och tar bara 50 platser så det blir avstånd. Boka i förväg, info@naaskonsthantverk.se
för att vara säker på att få plats.