Sommarscenen

Söndag 7 november 2021

Planeta Festival 2021 på Nääs Konsthantverk

SENNY CAMARA
Kora&Sång Solokonsert 
söndag 7 november kl.14.00. Fri entré 

Senny Camara ; Having grown up to the sound of healing songs and chants of singers at traditional wrestling fights, Senny Camara takes us to the countries of the ancient Serer kingdoms, people of southern Senegal. 

Lördag 21 augusti 2021

JAMP jazzkvartett, från Gbg,
bjuder på sköna, svängiga toner hämtade både ur jazz-samlingarna från 1930-50 talet, Harold Arlen, Nat King Cole, Irving Berlin m.fl. men även jazziga versioner av senare artisters musik bl.a. Randy Crawford, Tom Waits, Eurythmics och Esbjörn Svensson.

Jerker Andersson, trummor
Andreas Andersson, klaviatur
Marie Strand-Dahl, sång
Pelle Vickhoff, kontrabas

Entré 120 kr. Boka på info@naaskonsthantverk.se
Arrangör Nääs konsthantverks utomhusscen, vid regn inomhus.

VARMT VÄLKOMMEN! 

Lördag 7 augusti 2021:
nger av Paul McCartney och lite Beatles

Tore Sunesson, sång och piano
Elias Holmberg, gitarr
Johanna Holmberg, altfiol

Tore Sunesson, bosatt i Floda strax utanför Göteborg, var som sångare i Vokalkvartetten VOX vida känd och har turnerat i både Sverige och Europa i över tjugo års tid. Tore Sunesson är också känd som pianist och skriver egna låtar. Som körledare har han dirigerat konserter tillsammans med Ola Magnell, Anna-Lotta Larsson med flera. Han har sjungit nyskriven opera i Frankrike, Sånger från stormaktstiden i Polen, Attackopera på kommunfullmäktige i Mellerud, viscabaret i Nybro. Han är solist i diverse oratorier runtom i kyrkor i Västsverige och sjunger visor och populärmusik. På Nääs Scen återvänder han till ungdomens musikaliska rötter och framför ett program med sånger av Paul McCartney.

Tore Sunesson har gått igenom i princip hela låtkatalogen på hundratals sånger och omsorgsfullt valt ut de som bäst passar han och hans medmusikanter. 

Tillsammans med Elias Holmberg, gitarr, samt Johanna Holmberg, altfiol framför Tore Sunesson en rad av McCartneys mest finstämda och innerliga sånger. Från Beatlestiden sånger som Blackbird och Elenor Rigby och från soloalbumen Jenny Wren, Teddy boy och hyllningssången till John Lennon, Here today. 


Lördag 31 juli, kl.14.00

Epidot 

Gitarr, Erik Ivarsson
Kontrabas, Adam Lindblom
Trummor, Johan Horner

Epidot är en särpräglad trio med ett alldeles eget sound och en musik rik på nyanser och variationer. Tankarna går till den tidiga progressiva rocken, det sena 60 taletsom till exempel The Jimi Hendrix Experience, eller jazzmusiken med dess fokus på sväng och improvisation, bluesens råa och opolerade sound. En musik som öppnar upp för nya dimensioner, alternativa världar och verkligheter. Klurigt sammansatta ackordföljder, sanslösa eruptioner och ett komp vars lyhördhet är hisnande. Djupt originellt och stimulerande att ta till sig. I januari 2020 släppte gruppen albumet Åskgudens Son, vilket är deras tredje i ordningen. Ett band som spelar instrumentalt på mycket hög nivå.

Erik Ivarsson, komponerar musiken och har figurerat i många sammanhang. För att nämna några; på Elina Ryds samtliga fullängdsalbum, Arvid Neros debutskiva Mother Earth, Parallel Activity och Machetes. 
Johan Horner, präglar Epidots musik med ett energiskt och lekfullt trumspel. Johan Horner ingår också i Second Line Jazzband. 
Adam Lindblom, är med sitt melodiska spel en av de mest anlitade basisterna på den göteborgska musikscenen och har spelat med exempelvis Matti Ollikainen, Anders Kjellberg och Fabian Kallerdahl. 

Lördag 17 juli klockan 14.00

Ann Elkjär, flöjt
Martin Fogel, gitarr

Foto: Anna Hult.

Lördag 10 juli 2021

En sommarafton med harpa.
Verk av Satie, Fauré,
Debussy och flera andra fina kompositörer. Och även Smetanas mästerverk Moldau.

Foto: Anna Hult.

Erik Groenestein-Hendriks från Nederländerna är sedan 2013 anställd som soloharpist i Göteborgs Symfoniker. Erik har spelat i orkestrar i hela världen, med dirigenter som bland annat Haitink, Gardiner, Nelsons, Dudamel. Tidigare var han anställd som soloharpist i Orquesta Philharmonica de Santiago (Opera/Balett) i Chile och har han spelat bland annat med Royal Concertgebouw Orchestra och European Union Youth Orchestra.

Han har varit solist med många orkestrar i båda Europa och Chile, och har varit solist i Sverige bland annat med Göteborgs Symfoniker, Musica Vitea, Camerata Nordica.

Lördag 12 juni 2021
”The Sons”


”The Sons”
Några av Göteborgs bästa professionella musiker i en tung blueskonstellation. Mr.Bo Karlsson, sång och gitarrer, Kjell Jansson, bas och Gunnar Petersson, trummor, Alla delar de med sig av en musik där bluesens svärta och galghumor, gospelns hopp och den jazziga lekfullheten samsas. 

The Sons, har spelat med band som Tottas Blues Group, Mount Everest, Mr Bo & The Voodooers, The Groove och många många fler. Entré 140 kronor. Vi förhåller oss till pandemin och tar bara 50 platser så det blir avstånd. Boka i förväg, info@naaskonsthantverk.se
för att vara säker på att få plats.