Skriv Poesi i lanquedoc

POESI 
Skrivarkurs i Languedoc 7-14 september 2024 under ledning av poeten Pamela Jaskoviak. 

Finn dina ord, Hitta dina ord, Hitta till orden

Ett arrangemang av Nääs Konsthantverk i samarbete med Studio Causses. 

Kursen äger rum i den genuint franska vinbondebyn Causses et Veyran i ett pastoralt böljande kulturlandskap endast 30 minuter med bil från Medelhavet.

Längtar du efter att skriva poesi, men vet inte var du ska börja? Tror du att poesi är något ”fint och svårt” som kräver talang och bildning som du inte har? Känner du att du inte hittar fram till dina egna ord eller att orden inte räcker till för att säga det du vill ha sagt? Då kan kursen Hitta orden vara något för dig. Under ledning av poeten Pamela Jaskoviak letar vi oss på ett lekfullt sätt fram till just våra ord och vårt personliga uttryck. 

Kursen innehåller diskussioner om poesins natur, frigörande skrivövningar och tid för eget skapande. För den som vill finns möjlighet att dela sin poesi med andra och att få personlig respons från Pamela Jaskoviak.

Pamela Jaskoviak debuterade som poet 1995 och har därefter givit ut både poesi och prosa. Pamela Jaskoviak skriver och översätter dramatik och har mångårig erfarenhet som skrivpedagog. Många känner henne främst som kåsör i Sveriges radio P1. 

Kursen är i första hand inriktad på skrivglädje och inspiration, inte på prestation. Målet är att du vid kursens slut ska ha skrivit något som bara just du hade kunnat skriva, som du känner dig glad och stolt över – och kanske lite förvånad. 

Vi gör gemensamma utflykter till vingårdar där vi erbjuds vinprovning och orientering i traktens vinkultur. Vi reser tillsammans till vackra byar, ostronodlingar vid Medelhavet och mycket annat. Det finns visst utrymme att också själv utforska närområdet. 

– pris 1141 euro, inkl, boende i Causses et Veyran, frukost, lunch, middag, ej vid restaurangbesök, med tillgång till trädgård och swimmingpool där du kan koppla av och må gott. Fri transfer från/till Montpellier och Bezier flygplats samt tågstationen i Beziers. 

– pris 575 euro, exklusive boende.

Vid intresseanmälan får du med detaljerad information om upplägg på kurs, resväg, boende, utflykter, restaurangbesök, vingårdsbesök, vinprovning med sommelier, etc. 

Efter en bekräftad anmälan den 1 juli sker en första delbetalning på 20% inom tio dagar. Slutbetalning sker senast 30 dagar före avresan. Nääs Konsthantverk har rätt att ställa in kursen vid för få deltagare, då återbetalas delbetalningen samt vid avbokning vid särskilda skäl, t ex sjukdom. 

Vill du anmäla intresse eller ställa frågor kontakta Mats Jansson, Nääs Konsthantverk, 0046 735 352857 eller maila: m.j@naaskonsthantverk.se    

hemsida: www.naaskonsthantverk.se