Galleri

I Galleriet och Projektrummet:

nääs konsthantverk 13/8 – 18/9 2022

I Galleriet 

The Stones and the Sun / Genc Mulliqi / object & teckningar 

Genc Mulliqi är en internationell konstnär som har ställt ut sina verk i Tirana, London, Amsterdam, Berlin, Bologna, Florens med flera.
Genc Mulliqi föddes i Fier, Albanien den 21 januari 1966. Han studerade vid konstakademin i Tirana där han studerade skulptering. Han arbetar som professor för samma Konsthögskola.
1999 fick han sin Master of Arts från London Wimbledon School of Arts.
Under hela sin konstnärliga karriär har han använt skulptur, målning, teckning och fotografiska medier. I skulptering använder han mest lera, men även brons- och oljemålningar. Experiment har alltid varit en betydande del av hans arbete. Han gynnar mänskliga former i skulptering och mångfalden av färger i måleriet.
Genc Mulliqis konst kan beskrivas som en idé i rörelse som ändrar form och framträder genom skulptur, målning.

nääs konsthantverk har ett kulturutbyte 2022 med Albanien och vi har då bjudit in Genz Mulliqi till vårt galleri, 14 sept. öppnar en nordisk utställning i Tirana med 14 konstnärer från Sverige, Norge & Danmark som Mats Jansson från Nääs konsthantverk har curerad.   

I Projektrummet:

Fabric of Nature / Lea Firus 
Textil – kropp – rum, HDK-Valand, Campus Steneby 

A artistic study of my body’s biotope and biomaterials
 
Detta projekt har utgått från en vetenskaplig process för att skapa nya hållbara material och en konstnärlig studie om vad det innebär att vara en del av naturen. 
De biomaterial som har utforskats är bland annat: alganyl, bioplast, äggskal och kaffekompositer men också levande material som bakterier och mycel. 
Den konstnärliga undersökningen har utgått ifrån min egen kropp. Genom att förstå den intrikata biotop som är människokroppen hoppas jag kunna ge en förståelse för vad det innebär att vara en del av naturen.

nääs konsthantverk galleri 

www.naaskonsthantverk.se

öppet fre. – sön. 11–16.

Nästa utställning:

nääs konsthantverk galleri 

www.naaskonsthantverk.se

Nääs konsthantverk får bidrag från: