Galleri

nääs Konsthantverk 18/11 – 7/1 

Galleri 

BOLLEN RULLAR FORTARE NERFÖR/Lotta Grimborg/Textilkonst 
Bilder och priser från utställning, ladda ner pdf här

Det är med stolthet vi välkomnar textilkonstnären Lotta Grimborg verksam i Jonsered till årets sista utställning i galleriet.

Genom utställningen, Bollen Rullar Fortare Nedför, går en röd tråd, tänk dig en boll i rörelse som studsar och gör nedslag. Nätet har en central roll, det blir en skiljelinje mellan framför och bakom, gränsen mellan vinst och förlust, någon som samlar upp och samlar upp och in. I nätet finns rörelsen, men det finns också en förgänglighet, elasticitet och spänst som försvinner och trådar som brister. De broderade mjuka pokalerna och uppspända pärlbroderierna undersöker samspelet mellan människa och objekt, hur objekten kan bli en förlängning av kroppen, dess känslor och tillstånd. I sina textila verk utforskar Grimborg rörelse och kroppslig närvaro. Utställningen tar dig genom toppar och dalar, antiklimax och ouppnåeliga förväntningar på dig som spelare, mamma, karriärist och människa i samtiden

Lotta Grimborg är verksam i Jonsered utanför Göteborg och har en masterexamen i textilkonst från HDK-Valand (2019) och en kandidatexamen från Konstfack (2015) Hennes verk har visats på gallerier och konsthallar både nationellt och internationellt som till exempel Galleri Format i Oslo, Gallery Myymälä i Helsingfors, Klippans Konsthall, Galleri Thomassen i Göteborg. Hon har just nu ett 2 årigt arbetsstipendium från Konstnärsnämnden.

Projektrummet

The Labour of Patience / Angelica Edin / HDK-Valand TKR

 
The Labour of Patience 
I sitt masterprojekt ”The Labour of Patience” undersöker Angelica Edin hur ett osynligt lärande kan visualiseras via textila tekniker; hur kan lärandet om ett specifika tema informera utformandet av slutresultatet?  Som textilutövare föredrar Angelica Edin repetitivt arbete av den anledningarna att det öppnar upp för möjligheten att göra två saker samtidigt. Helst av allt handarbetar hon och tittar på film samtidigt. I timtal. Ofta fastnar hon vid ett samtidstema som hon likt handarbetet loopar i det oändliga. Men den information hon tar in via sitt tittande, blir hon inte varse i det textila slutresultatet. Till sin förargelse.

Utbildning: HDK-Valand, Campus Steneby
Master program Applied Art & Design, Textile-Body-Space. 

nääs konsthantverk                                                                                              
öppet fre-sön 11–16                                                                                                
Mellannääs nääs allé 3 448 92 Floda                                                    

www.naaskonsthantverk.se

Nääs konsthantverk får bidrag från: