Galleri

nääs konsthantverk 
Galleriet 13/4-19/5 2024

Vernissage 13/4 kl.12

Walls of Berlin 2017-2024. It´s All a Facade. 
Katja Beckman / Textilkonst 
ladda ner prislista med bilder här 

Vi presenterar stolt nästa utställare Katja Beckman med sin utställning Walls of Berlin. Walls of Berlin är ett projekt och ett färgarkiv över tillfälliga färgharmonier som uppstår i en stad i ständig utveckling och förändring. Resultatet är en blandning av bildvävar, fotografier, tryck och teckningar.

Utställningen är en del i ett projekt som inbjuder till ett annorlunda sätt att se på sin omgivning, som började när Katja Beckman bodde i Berlin. Hon dokumenterade fasaders färger och texturer som hon har gestaltat i bla textil. Att utforska den sublima skönheten hos förfallna föremål, för att se skönheten i det kantiga, flagnade och kasserade har intresserat henne. 

Katja Beckman född 1990 bosatt och verksam i Skara. Utbildad på Nyckelvickskolan, Handarbetets vänner skola och MFA från Konstfack CRAFT textil. Hon har sedan avslutad utbildning flitigt ställt ut runt om i Sverige och internationellt.

Projektrummet 13/4–19/5

Vuxet ur marken, naturen, fibern, handen /HDK-Valand textilkonst.
Studenter från årskurs 1 på textilkonst vid HDK-Valand visar i sin första grupputställning, textila verk framtagna genom olika textila tekniker.                
I utställningen får du möta väv, tryck, tovning och skulptur. Fokus för utställningen ligger i mötet mellan handen, materialet och den utforskande processen. Medverkande utställare: Emma Hasselström, Tove Lundeqvist, Ebba Lundström Bergman, Leo Mandaric, Hanna Samuelsson, Emma Wahll, Emma Wästfelt.

nääs konsthantverk                                                                                              
öppet fre-sön 11–16                                                                                                
Mellannääs nääs allé 3
448 92 Floda                                                    

www.naaskonsthantverk.se

Nääs Konsthantverks verksamhet och projekt stöds av: