Galleri

Utställningar 15 januari – 20 februari 2022:

I galleriet:

Stranger of the night
En utställning av Anja Fredell och Sofia Brolin
Textilkonst
Ladda ner pdf med bilder från utställningen här

Vergänglichkeit av Anja Fredell och Berget av Sofia Brolin.

Strangers of the night är en duoutställning med textilkonstnärerna Sofia Brolin och Anja Fredell, båda nyexaminerade från mastersprogrammet i textilkonst vid HDK-Valand. I utställningen visas verk som utspelar sig i skugglandskap och nätter. Ett lekfullt allvar är närvarande i landskapen och förvrängda växter och skuggor gror i mörkret. Vad är dröm och vad är mardröm? Sofia och Anja har arbetat sida vid sida under utbildningen och har nu fortsatt utforska vilka likheter och olikheter som finns i deras arbeten och vad de kan ge varandra.

Sofia Brolin från Göteborg arbetar med textiltryck och broderi. Hon arbetar med trycket likt måleri för att skapa landskap och platser där broderade figurer och former får befolka och berätta. 

Anja Fredell ursprungligen från Värmland men nu bosatt i Göteborg arbetar framför allt med tuftning och skapar mattor. Hon använder mattan som en scen på vilket olika dramer utspelar sig. I utställningen ser vi även tavlor och lapptäcken av Anja.

I Projektrummet:

Thoughts in Transition
Fem studenter från HDK-Valand keramikkonst:
Tekla Bergman Fröberg, Johanna Löwenhamn, Carina Cresta, Zuz Wilkirska, Imad Rashdan

Utställningen presenterar fem MA1-studenter i Keramikkonst på HDK-Valand, med olika förhållningssätt till lera, hantverk och konstframställning, de har en sak gemensamt – deras keramiska arbete. Deras keramiska arbeten gör att de lättare kan förstå och uttrycka sig och kommunicera med sig själva och omvärlden. Det är en kamp att hitta ett språk för sig själv – lyckligtvis är leran deras dagliga följeslagare, en bra samtalspartner. ”Den låter oss tänka, bearbeta och uttrycka”.
Utställningen visar en glimt av deras processer och pågående verk.
Var och en på väg att hitta sitt eget språk.

Obs just nu begränsar vi antal besökare i galleriet till max 6 besökare, konstnärerna är på plats på öppningsdagen dock inget konstnärsamtal.

nääs konsthantverk galleri
Mellannääs, Nääs slott
www.naaskonsthantverk.se
Öppet fredag-söndag 11–16

Nääs konsthantverk får bidrag från: