Galleri

Utställning 8 maj – 6 juni 2021:

Galleri: My Volcanic Laundry , Maria Lilja  

Projektrummet: Trompe la Couture / Sound of music, Kerstin Åström Carlén.

Maria Lilja, Vulcan 2, 63 x 84 cm, screentryck på textil.
Maria Lilja, Vulcan 2, 63 x 84 cm, screentryck på textil.

nääs konsthantverk presenterar Maria Lilja.

Utställningens titel är My Volcanic Laundry.

Förra våren under lockdown i Tyskland arbetade Maria Lilja i Berlin på Weissensse Konsthögskola som lärare i screentryck. Skolan stängde och alla arbetade hemifrån. Maria Lilja gjorde då en serie verk som hon kallar Home Office. Verken är en slags applikationer, hopfogningar och screentryck av och på det material som hon hade tillgängligt. De senaste verken har kretsat mer kring vulkaner där av namnet på utställningen.

Verken i Home Office kan ses som en förlängning av serien Cutting Up som hon visade i en utställning på Konstnärshuset i Stockholm våren 2019. 

Cutting Up består av herrkostymer isär sprättade och hopsydda till nya former. 

I sitt konstnärskap arbetar Lilja i flera olika material och metoder. Lilja är utbildad på Konstfack i skulptur och har senare utbildat sig inom digitala medier. Parallellt med sitt konstnärskap har Lilja arbetat som lärare i konst på förberedande konstutbildningar, på Kungl. Konsthögskolan i Stockholm och senast i Berlin.

Kerstin Åström Carlén, Flätad Jacka, textil, 2021
Kerstin Åström Carlén, Flätad Jacka, textil, 2021

Projektrummet Trompe la Couture / Sound of music

Kerstin Åström Carlén.

Kerstin kommer att visa unika bärbara objekt, virkade bilder med mera. Kerstin Åström Carlén arbetar rent konstnärligt och intuitivt med materialet och fogar samman till färdigt resultat. Tekniker som oftast används virkning, brodering, smock.  

Kerstin Åström Carlén har ett flertal utbildningar i textil 1991 tog sin Magisterexamen från Konstfack i textil. Förutom sitt eget konstnärskap har hon arbetat som konsult, design & inredning inom det textila området.

nääs konsthantverk galleri
Mellannääs, Nääs slott
www.naaskonsthantverk.se
Öppet fredag – söndag 11–16 
fr.o.m 17 juni öppet ons.-sön. 11–17