Sommarkonstskolan

Nääs Konsthantverk bjuder in till en tredagarskurs i måleri med yoga och meditation på området Nääs Slott strax utanför Göteborg.
25 – 27 juli 2022

Välkommen att njuta tre dagar för kropp och själ, fylld av kreativitet och inspiration på området Nääs Slott beläget i ett vackert natur och kulturlandskap vid sjön Sävelången med dess vandringsvänliga omgivningar. Kursen är begränsad till högst åtta deltagare och innehåller måleri, yoga och meditation och leds i måleri av konstnären och läraren Carina Fogde i yoga och meditation Julia Walvenius. Två pass yoga och meditation samt måleri varje dag under dagarna tre.  

Under dagarna blir det landskapsmålning mitt i det vackraste av kultur och naturlandskap. Den ovane ges möjlighet att pröva på olika tekniker och den mer avancerade att fortsätta sitt sökande i måleriets tecken. Vi står för papper, plattor att spänna upp dukar på samt material som kritor och akrylfärger. För den som vill måla i oljefärg finns konstnärsbutik att handla i på nära håll om man inte tar med sig.

Varje dag öppnas och avslutas med ett yogapass och meditation. Du kommer att få pröva både kundaliniyoga, yinyoga och hathayoga. Yogan passar både nybörjare och van yogautövare. Du erbjuds yogamatta och filt men kan naturligtvis ta med dig eget om du önskar. 
I anslutning till yogapassen mediterar vi. Beroende på typ av yogapass anpassas meditationen.

Lärare Måleri 
Carina Fogde, arbetar
 som konstnär med måleri, grafik och skulptur. Carina Fogde har en master i fine art på HDK-Valand, har läst konstvetenskap och är leg gymnasielärare inom bild och formgivning. Hon har arbetat som konstnär i över 30 år, som lärare i konst i över 20 år och ställer ut över hela världen på gallerier, konsthallar och museum regelbundet.  Carina Fogde arbetar med traditionella och experimentella konstnärliga tekniker, liksom med metall, gjuter brons och aluminium, glas och mixedmedia samt med alla sorters måleri metoder.

Lärare Yoga och meditation
Julia Walvenius, har varit yogalärare sedan 2009 och har en bredd i sin yogalärarroll. Hon har en tvåårig yoga- och meditationslärarutbildning inom kundalinityogatraditionen, är lärare i medicinsk yoga, restorativeyoga, har en 200 h multistyle yogalärarutbildning inom hatha, vinyasa och yinyoga samt utbildning i Yogaträning som kompletterande behandling vid olika sjukdomstillstånd från Karolinska Institutet. I Sverige kan du yoga med Julia Walvenius på studion Essence of You i Alingsås men också i hennes lilla hemmastudio Yogaprana i Norsesund. Julia Walvenius arbetar annars som leg psykolog och leg psykoterapeut, handledare och lärare i sitt företag Psykologia.se. 

Pris 4 200 kr. I priset ingår:
Måleri, förmiddag och eftermiddag,
Yoga och meditation, morgon och sen eftermiddag
Föreläsning inom konst och kultur
Lokaler för kursen
Frukost, lunch och middag 
Visst material, dock inte oljefärger
Mer info vid anmälan.

Maten: Frukost ordnas i det stora köket i huset, lunch och middag serveras från restaurang eller tillagas av kursledare och avnjutas bekvämt i den lugna skuggiga trädgården.. 

Du anmäler dig genom att skicka e-post till Mats Jansson på m.j@naaskonsthantverk.se När du mejlat oss och fått din bokning, betalar Du in delbetalning 2000 kr senast 1 juni 2022. Bankgiro 5415-2020. Det är viktigt att Du anger namn o adress. Restbeloppet inbetalas senast 30 dagar innan kursstart. Blir du sjuk före kursstart får du dina inbetalade pengar tillbaka mot uppvisande av läkarintyg eller om du eller vi kan ordna ersättare. Skulle kursen av någon anledning ställas in så får Du naturligtvis tillbaka alla inbetalade pengar. 
Boende ingår inte men kan ordnas i dubbelrum eller singelrum i sekelskifteshus, Björkenääs, på Nääs Slottsområde mot extra kostnad. Mer info vid anmälan.

Om Du har frågor och undringar gällande kursen, boende och resande så är du välkommen att kontakta projektledare Mats Jansson

Varmt välkommen! 
hälsar Nääs Konsthantverk samt kursledare!

Mats Jansson
projektledare
mobil, 0735352857
m.j@naaskonsthantverk.s
Nääs Konsthantverk galleri, scen, butik, kafé, kurser
448 92 Nääs Slott       www.naaskonsthantverk.se