Le Club 2021

Torsdag 25 november:

LE CLUB PRESENTERAR THE GROOVE PÅ SMEDJAN I TOLLERED

Torsdag den 25 november kl.19.00 entre, 140 kr

Jazzmusik för dig som gillar råsväng, groove och blues. Svängigt, lyriskt och med smittande spelglädje. Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren är alla kända från diverse olika sammanhang och har medverkat på en mängd plattor och turnerat flitigt. I The Groove möts de och tar sig an jazzlåtar på ett sätt som bara musiker med stor kärlek till musiken gör.

Kjell Jansson – kontrabas, Anders Kjellberg – trummor, Björn Cedergren – tenor sax/klarinett/bas klarinett

Begränsat antal platser föranmäl gärna genom;
info@naaskonsthantverk.se
Först till kvarn gäller.

Lördag 23 oktober:

Le Club   Invigningsfesten
Pop Upp klubben, Le Club, bjuder in dig med vän till sitt öppningsevent. fri entré.
lördag 23 oktober. Kl.16.00-20.00
Grundaren, Nääs Konsthantverk Galleri, hälsar dig välkommen.

Lördag 23 oktober. Le Club. Fullbokat.

Alla som uppskattar musik och gärna då också avantgardistisk* musik inom olika genrer samt poesi och samtal är välkomna till öppningen av denna lilla och enkla pop upp club som nu genom ett varierat program låter tala om sig. Tillställningen äger rum i en tidigare smedja, kallad Smedjan, i en fabriksbyggnad från 1835 i den lilla byn Tollered. Observera att entrén till den tidigare smedjan ikväll är runt på baksidan. Väl inuti kommer du att belönas av cool vokaljazz, samt musiker och sångare med korta experimentella akter samt poesi, ett eller två glas med franskt vin en bit ost och andra fans av nya upplevelser. En mindre bar finns också med försäljning av franskt bordsvin.
*(Avantgarde, franska förtrupp, är de personer eller verk som för sin tid är experimentella, nyskapande eller innovativa, speciellt inom konst, kultur och politik.)

Om du önskar komma e-posta till: info@naaskonsthantverk.se Skriv, Le Club, på meddelanderaden. Begränsat antal platser så vänta inte för länge. Först till kvarn. Varmt Välkommen!

Ungefärliga tider. Kom i tid. Under vissa akter släpps inte besökare in.

Jazzbandet
På scen kl.17,00-18.00

Anders Boson – Sång & Trumpet, Rolf Jardemark – Gitarr, Magnus Bergström – Kontrabas
Detta nystartade band släppte förra året det kritikerrosade debutalbumet ”Time after Time”. Trion har sedan dess hunnit göra flertalet konserter, bland annat på anrika jazzklubben Nefertiti i Göteborg. Lyssnaren bjuds på en avskalad lyrisk jazzmusik sprunget ur ”the American songbook” och soundet och samspelet mellan musikerna för tankarna till artister som Diana Krall, Chet Baker och Nat King Cole.

Peter Lougin, operasångare.
På scen kl.18.20-18.35

Peter Lougin, Solosångare från Göteborgsoperan med ackompanjemang.

Vera Berzak, judisk teaterregissör och manusförfattare
På Scen kl.18.55-19.15
berättar om sitt arbete med tre pjäser.

Avantgardistisk dans / Japansk Butoh dans
På scen kl.19.40-19.55
(Carmen Olsson ( Butoh eller buto  (japanska mörkrets dans) är en svårdefinierad konstform, närmast ett slag av performancedans. Butoh skapades 1959, med inriktning på absurd, ibland närmast grotesk och provokativ kroppslighet, ofta inriktad på tabu-ämnen, extrema miljöer, och traditionellt utförd med vit eller grå kroppsmålning med långsamma hyperkontrollerade rörelser. Efter hand som Butoh blivit allt mer internationell har den formats av nya utövare och efter sin nya miljö och har fått varierande estetiska ideal och mål.)

Lars Olof Johansson, gitarrist, känd som Lollo.

Fyra nyskrivna ljudkompositioner framförs med elgitarr.
På scen 20.10-20.30/

Varmt välkommen damer och herrar !