Le Club

Le Club sommarscen i ny lokal, Le Club Ladan
Nääs Fabriker, Spinnerivägen 1
Tollered.

Kommande konserter i sommar:

29 juni kl 19
Väverskorna, konsert med kören Ymna. Fri entré.
Se Facebookevenemang:
Konserten Väverskorna | Facebook

6 augusti
Teresa Indebetou 6 augusti

Tidigare konserter:

Lördag 18 juni 2022

Det är med stor glädje vi presenterar;
MATTI OLLIKAINEN TRIO
Lördag den 18 juni. Klockan 16.00
entré 150 kronor
Matti Ollikainen: piano, Magnus Gran: trummor Kjell Jansson: kontrabas

Matti Ollikainen, en unik pianist som den stora publiken nog mest känner till via Franska trion, där han står för text och musik. Här hörs han dock i en trio med en lite annan inriktning. Med sig har han Kjell Jansson på kontrabas och Magnus Gran på trummor. Två minst sagt rutinerade musiker med egna och unika personligheter. Tillsammans skapar dom en uttrycksfull och spontan musik. Dessa tre musiker har också turnérat och spelat in plattor med alla från Håkan Hellström till Chet Baker. Vi presenterar  en pianotrio i världsklass, med ett utåtriktat musicerande och en spontanitet som garanterar en underhållande upplevelse i spännande bruksmiljö vid sjön Sävelången.
Föranmälan till; info@naaskonsthantverk.se

Stationen Norsesund, torsdag den 31.

Ett unikt möte. Vacker, lyriskt svävande jazzmusik med sinnesrika improvisationer.
Lorenzo Cominoli, gitarr – Mikael Godèe, saxofon.

I samverkan med Stationen Norsesund presenterar Nääs Konsthantverk, le Club, saxofonisten och kompositören Mikael Godée samt den italienska gitarristen och kompositören Lorenzo Cominoli i ett unikt möte mellan två meriterade jazzmusiker.

Lorenzo Cominoli, har studerat musik vid Berklee College of Music i Boston och vid konservatoriet G. Verdi i Como. Han har uppträtt med ett flertal uppskattade musiker från den italienska och internationella jazzscenen. Lorenco Cominoli undervisar regelbundet i jazzgitarrworkshops för musikskolor och kulturföreningar.

Mikael Godèe har studerat vid Högskolan för musik och drama vid Göteborgs universitet och har turnerat med sin musik i stora delar av världen. Hans engagemang i grupperna Corpo och Änglaspel, där hans lyriska och varma sopransaxofon skapar en unik musikalisk atmosfär, har varit enormt viktig i dagens jazzscen. Mikael vann även en svensk Grammis och priset ”Jazz i Sverige”.

Varmt Välkommen!

nääs konsthantverk

Le Club 2021

Torsdag 25 november 2021:

LE CLUB PRESENTERAR THE GROOVE PÅ SMEDJAN I TOLLERED

Torsdag den 25 november kl.19.00 entre, 140 kr

Jazzmusik för dig som gillar råsväng, groove och blues. Svängigt, lyriskt och med smittande spelglädje. Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren är alla kända från diverse olika sammanhang och har medverkat på en mängd plattor och turnerat flitigt. I The Groove möts de och tar sig an jazzlåtar på ett sätt som bara musiker med stor kärlek till musiken gör.

Kjell Jansson – kontrabas, Anders Kjellberg – trummor, Björn Cedergren – tenor sax/klarinett/bas klarinett

Begränsat antal platser föranmäl gärna genom;
info@naaskonsthantverk.se
Först till kvarn gäller.

Lördag 23 oktober:

Le Club   Invigningsfesten
Pop Upp klubben, Le Club, bjuder in dig med vän till sitt öppningsevent. fri entré.
lördag 23 oktober. Kl.16.00-20.00
Grundaren, Nääs Konsthantverk Galleri, hälsar dig välkommen.

Lördag 23 oktober. Le Club. Fullbokat.

Alla som uppskattar musik och gärna då också avantgardistisk* musik inom olika genrer samt poesi och samtal är välkomna till öppningen av denna lilla och enkla pop upp club som nu genom ett varierat program låter tala om sig. Tillställningen äger rum i en tidigare smedja, kallad Smedjan, i en fabriksbyggnad från 1835 i den lilla byn Tollered. Observera att entrén till den tidigare smedjan ikväll är runt på baksidan. Väl inuti kommer du att belönas av cool vokaljazz, samt musiker och sångare med korta experimentella akter samt poesi, ett eller två glas med franskt vin en bit ost och andra fans av nya upplevelser. En mindre bar finns också med försäljning av franskt bordsvin.
*(Avantgarde, franska förtrupp, är de personer eller verk som för sin tid är experimentella, nyskapande eller innovativa, speciellt inom konst, kultur och politik.)

Om du önskar komma e-posta till: info@naaskonsthantverk.se Skriv, Le Club, på meddelanderaden. Begränsat antal platser så vänta inte för länge. Först till kvarn. Varmt Välkommen!

Ungefärliga tider. Kom i tid. Under vissa akter släpps inte besökare in.

Jazzbandet
På scen kl.17,00-18.00

Anders Boson – Sång & Trumpet, Rolf Jardemark – Gitarr, Magnus Bergström – Kontrabas
Detta nystartade band släppte förra året det kritikerrosade debutalbumet ”Time after Time”. Trion har sedan dess hunnit göra flertalet konserter, bland annat på anrika jazzklubben Nefertiti i Göteborg. Lyssnaren bjuds på en avskalad lyrisk jazzmusik sprunget ur ”the American songbook” och soundet och samspelet mellan musikerna för tankarna till artister som Diana Krall, Chet Baker och Nat King Cole.

Peter Lougin, operasångare.
På scen kl.18.20-18.35

Peter Lougin, Solosångare från Göteborgsoperan med ackompanjemang.

Vera Berzak, judisk teaterregissör och manusförfattare
På Scen kl.18.55-19.15
berättar om sitt arbete med tre pjäser.

Avantgardistisk dans / Japansk Butoh dans
På scen kl.19.40-19.55
(Carmen Olsson ( Butoh eller buto  (japanska mörkrets dans) är en svårdefinierad konstform, närmast ett slag av performancedans. Butoh skapades 1959, med inriktning på absurd, ibland närmast grotesk och provokativ kroppslighet, ofta inriktad på tabu-ämnen, extrema miljöer, och traditionellt utförd med vit eller grå kroppsmålning med långsamma hyperkontrollerade rörelser. Efter hand som Butoh blivit allt mer internationell har den formats av nya utövare och efter sin nya miljö och har fått varierande estetiska ideal och mål.)

Lars Olof Johansson, gitarrist, känd som Lollo.

Fyra nyskrivna ljudkompositioner framförs med elgitarr.
På scen 20.10-20.30/

Varmt välkommen damer och herrar !