kurser

Sydfrankrike 10–17 juni 2022

Nääs Konsthantverk bjuder in till en veckokurs i måleri, yoga och meditation.

Välkommen att njuta en vecka för kropp och själ, fylld av kreativitet och inspiration i byn Roquebrun vid floden Orb med dess vandringsvänliga omgivningar. Kursen innehåller måleri, yoga och meditation och leds i måleri av konstnären och läraren Carina Fogde och yoga och meditationsläraren Julia Walvenius. Två pass yoga och meditation samt måleri varje dag under dagarna fem.  Målningen sker utomhus och Du övar landskapsmåleri och måleri av närliggande miljöer. En dag med valfria aktiviteter och utflykter ingår i veckan. Vi kommer med förslag och tips.  
Under veckan arrangerar projektledare Mats Jansson från Nääs Konsthantverk Nääs konsthantverk  möjlighet till aktiviteter i form av utflykt till Medelhavet, vandringar, kanotpaddling, besök på vingård och utvalda restauranger och sevärdheter. Mats Jansson är din kontaktperson och han har varit verksam i området sedan 2014.

Måleri 
Carina Fogde arbetar som konstnär med måleri, grafik och skulptur, Fogde.se . Carina Fogde har en master i fine art på HDK-Valand, har läst konstvetenskap och är leg gymnasielärare inom bild och formgivning. Hon har arbetat som konstnär i över 30 år, som lärare i konst i över 20 år och ställer ut över hela världen på gallerier, konsthallar och museum regelbundet.  Carina Fogde arbetar med traditionella och experimentella konstnärliga tekniker, liksom med metall, gjuter brons och aluminium, glas och mixedmedia samt med alla sorters måleri metoder.

Under veckan blir det landskapsmålning mitt i det vackraste av sydfransk kultur och naturlandskap. Den ovane ges möjlighet att pröva på olika tekniker och den mer avancerade att fortsätta sitt sökande i måleriets tecken. Vi står för papper, plattor att spänna upp dukar på samt material som kritor och akrylfärger. För den som vill måla i oljefärg finns konstnärsbutik att handla i på nära håll om man inte tar med sig från Sverige. 

Yoga och meditation
Julia Walvenius har varit yogalärare sedan 2009 och har en bredd i sin yogalärarroll. Hon har en tvåårig yoga- och meditationslärarutbildning inom kundalinityogatraditionen, är lärare i medicinsk yoga, restorativeyoga, har en 200 h multistyle yogalärarutbildning inom hatha, vinyasa och yinyoga samt utbildning i Yogaträning som kompletterande behandling vid olika sjukdomstillstånd från Karolinska Institutet. I Sverige kan du yoga med Julia Walvenius på studion Essence of You i Alingsås men också i hennes lilla hemmastudio Yogaprana i Norsesund. Julia Walvenius arbetar annars som leg psykolog och leg psykoterapeut, handledare och lärare i sitt företag Psykologia.se.   
Julia Walvenius öppnar varje dag med ett yogapass och meditation. Du kommer att få pröva både kundaliniyoga, yinyoga och hathayoga. Yogan passar både nybörjare och van yogautövare. Du erbjuds yogamatta och filt men kan naturligtvis ta med dig eget om du önskar. 
I anslutning till yogapassen mediterar vi. Beroende på typ av yogapass anpassas meditationen.

Pris 15 500 kr. I priset ingår kursveckan med;
Måleri, förmiddag och eftermiddag
Yoga och meditation, morgon och sen eftermiddag 
Boende i dubbelrum, (singelrum kan ordnas i närliggande hus mot extra kostnad) 
Frukost och lunch
Transfer mellan Montpellier och Roquebrun
Utflykt till Medelhavet bad och lunch på musselrestaurang vid musselodlingar
Besök på vingård samt vinprovning
Avslutningsmiddag

Boendet. Kursen äger rum i Roquebrun där vi bor i dubbelrum med dusch och wc. Kursen disponerar ensamt ett klassiskt franskt hus byggt på 1890-talet vackert beläget centralt i Roquebrun med trädgård mot floden och en stor altan med vy mot floden och naturlandskap. Det finns också möjlighet till enkelrum i närliggande hus mot tillägg. Om du önskar detta så ger vi tips på boende. 

Maten Frukost ordnas i det stora köket i huset, lunch serveras från någon av restaurangerna i byn eller tillagas av kursledare. Middag äter vi på någon av restaurangerna i byn eller grannbyarna. Här är maten genuint fransk. Om vi önskar så kan middag naturligtvis också tillagas i husets kök och avnjutas bekvämt i den lugna skuggiga trädgården. 

Anmälningsavgift  
Du anmäler dig genom att skicka e-post till Mats Jansson på m.j@naaskonsthantverk.se När du mejlat oss och fått din bokning, betalar Du in delbetalning 2000 kr senast 1 mars 2022. Bankgiro 5415-2020. Det är viktigt att Du anger namn o adress. Restbeloppet inbetalas senast 30 dagar innan kursstart. Blir du sjuk före kursstart får du dina inbetalade pengar tillbaka mot uppvisande av läkarintyg eller om du eller vi kan ordna ersättare. Skulle kursen av någon anledning ställas in får Du naturligtvis tillbaka inbetalade pengar. 

Flygresa
Gemensam hämtning o lämning till flygplatsen
 i Montpellier vid resa med Norwegan från Kastrup, Köpenhamn, den 10 juni kl.10.55, flyget anländer Montpellier kl.13.25. Returresa med Norwegan den 17 juni avgår kl.14.05 och anländer Kastrup, Köpenhamn, kl.16.20.
(Det finns flera alternativa resor, ex, Ryan Air, Göteborg -Barcelona, Bryssel Airlines, Air France, via Paris, etc. Meddela Mats Jansson så löser han boendet för extra dagar om så är fallet. Tågluffarkort är också ett prisvärt alternativ. Närmaste större stad är Beziers. Vi hämtar dig om du anländer till Beziers och det inte går passande buss. Kontakta Mats Jansson för tider och övrigt.

Om Du har frågor och undringar gällande kursen, boende och resande så är du välkommen att kontakta projektledare Mats Jansson

Varmt välkommen! 
hälsar Nääs Konsthantverk samt kursledare!

Mats Jansson
projektledare
mobil, 0735352857
Nääs Konsthantverk galleri, scen, butik, kafé, kurser
448 92 Nääs Slott       www.naaskonsthantverk.se