Hållplats 1

Karin Östberg

Karin Östbergs utställning på Nääs visualiserar hennes fleråriga utforskande av glasyrer, hur hon underordnar sig form och objekt och låter glasyrerna fullständigt få ta huvudrollen. Många erfarenheter och nya idéer om glasyr har fötts under dessa processer och hon kallar därför utställningen Hållplats 1. För det kommer mer...

Hon låter glasyrerna dominera under arbetet både i process och i uttryck. Objekten, bärare, de enkla, platta rundlarna visar möjligheten till tjocka lager av glasyr och många ombränningar. Kapslarna, stående objekt, visar sig mer begränsade i sina möjligheter, glasyren har sprätt okontrollerat, vilket hon har utnyttjat och dragit fördel av.

Karins utgångspunkt för sitt skapande som keramiker har alltid varit materialet, leran och glasyren. De senaste 15 åren har hon gjort 1000-tals olika blandningar i olika färger och strukturer för lergodstemperatur. Undersökt de olika råmaterialens förmåga att förändra den släta glasyrytan till eruptiva kratrar, krackelerande vindlingar och öar av glasyr, som kontrasterar mot lerans egna färger eller med klara färgstarka glasyrer i olika färgkombinationer.

Karin Östberg har varit verksam keramiker i 30 år. Verksam i Göteborg med ateljé på Konstepidemin. Utbildad på HDK Keramikkonst. Karins glasyrer och arbeten finns med i böcker som säljs i hela vårlden. Medlem i Sintra Konsthantverksgrupp i Göteborg och Nääs Konsthantverk.

Vernissagekort (pdf 53kB)Vernissage
Lördag 15 februari kl 12:00

Utställningen pågår
15 februari - 15 mars 2020« Tillbaka  Bild: Karin Östberg

Bild: Karin Östberg

Bild: Karin Östberg