Moa Håkansson /// keramikkonst

Sträva!

Moa Håkansson presenterar en serie abstrakta skulpturala keramiska arbeten. Abstrakta och samtidigt med antropomorfa kvalitéer, objekt som är av mänskliga karaktärer. Moa Håkanssons arbetsprocess är intuitiv och organisk, något som går att spåra i de fysiska resultaten. Formspråket är lekfullt och underfundigt och kan minna om en blandning av människa, djur och växt.

Hennes konstnärskap kretsar ofta kring människans existentiella frågor. Fokus ligger på dubbelheten och på motsättningar i våra liv som vi ständigt strävar efter att förena, människans strävan mot både frihet och trygghet, individualitet och gemenskap, uppbyggnad och förstörelse.

I utställningen Sträva! uttrycker många av arbetena kraft och livslust. Skulpturerna uppfattas som egna, levande väsen som hoppas, utforskar och växer. Samtidigt kan en ton av tvivel och missmod anas.

Moa Håkansson är verksam i Oslo och utbildad på Kunsthøgskolen i Oslo 2011-2016. Sträva! är Håkanssons första separatutställning efter avslutade masterstudier. Under utbildningstiden och fram till idag har hennes arbeten visats på flera jurybedömda grupputställningar i Europa. Några exempel, Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling 2014, 2016 och 2017 i Bergen, Fredrikstad respektive Trondheim (NO), Forårsudstillingen 2015 i Köpenhamn (DK), Everything is connected under designveckan i Milano 2017 (IT) och Talente 2018 i München (DE). Utställningen får stöd från Norwegian Crafts, Norska Utenriksdepartementet och Norsk Kulturfond.
Vernissagekort (pdf 85kB)

CV (pdf 43kB)Vernissage
Lördag 1 juni kl 12:00

Utställningen pågår
1-30 juni 2019« Tillbaka  Bild: Moa Håkansson

Bild: Moa Håkansson

Bild: Moa Håkansson