Camilla Iliefski /// textilkonst

Slowly melting

Konstnären och designern Camilla Iliefski är vad vi ibland kallar en multidisciplinär konstnär. Camilla Iliefski jobbar som konstnär gränsöverskridande och sökande i en mängd olika material. I utställningen på Nääs Konsthantverk presenterar hon ett antal tuftade verk i materialen i ull och lin, verk som skiftar mellan att vara i fasta sammanfogade former likt en maskin, till att flyta ut och bli mer organiska och kroppsliga. En början till en upplösning av något.

Camilla Iliefski arbetar intuitivt när hon skapar sina verk och hon skissar direkt på duken. Färgställningarna uppkommer genom att hon prövar och söker sig fram för att uppnå högsta möjliga balans och obalans, harmoni och disharmoni. Färg har alltid en central plats i hennes arbeten. Tillsammans, aldrig ensamma utan alltid i relation till varandra bildar färgerna organiska kroppsliga enheter.

Camilla Iliefski arbetar som frilansande designer och konstnär sedan 1998. Efter sina avslutade studier på HDK har hon arbetat som grafisk designer med ett flertal priser i grafisk formgivning. 2018 ställde hon ut sina textila verk i New york, 2018 inköpt textilt verk till Röhsska museet. Hon arbetar även som lärare i design på Högskolan för Design & Konsthantverk på Göteborgs Universitet.


Vernissagekort (pdf 47kB)

CV (pdf 228kB)Vernissage
Lördag 23 mars kl 12:00

Utställningen pågår
23 mars - 22 april 2019« Tillbaka  Bild: Camilla Iliefski

Bild: Camilla Iliefski

Bild: Camilla Iliefski

Bild: Camilla Iliefski