Anita Carlsson _ Eva Britt Rosenqvist /// keramik _ textil

Två uttryck

Anita Carlsson bygger sina handformade stora krukor och former med lersträngar som fogas samman. En långsam process, en lersträng om dagen. Under arbetets gång bearbetar hon ytan med reliefverkan med mönster och dekorerar med engober som är infärgad i lera. När sedan godset bränns en första gång skall formen och uttrycket vara klart i samma ögonblick. Med glasyrbränning tillförs ytterligare en dimension till objekten. Glasyren samverkar och levandegör underarbetet, förstärker och ger en djupverkan. Hon påverkas och inspireras av naturen, all växtlighet och allt det gröna.

Anita Carlson verksam keramiker i Göteborg med lång erfarenhet som keramiker sedan avslutade studier på HDK. Utfört flera offentliga arbeten och finns representerad på bla Röhsska museet, Västra Götalandsregionen, Statens Konstråd.

Eva-Britt Rosenqvist presenterar spännande och mångtydiga textila bilder, gobelänger, med utgångspunkt från naturen. Att väva gobelänger är tidskrävande och just det att skapandet har sin långsamhet ger en alldeles särskild magi till bilderna. En väv med tankar och influenser under arbetets gång spelar över den textila ytan. Motiven får en stilla meditativ andlig rörelse. Till denna utställning har Eva-Britt Rosenqvist haft ett antal nyckelord som hon har utgått ifrån. Skogen, blommorna, sjöarna, cirkelformen. Naturformationer som finns runt omkring henne. Och oss alla. Ullgarnet färgar hon in själv och det är tunna trådar som plockas in i varpen.

Eva-Britt Rosenqvist verksam i Lerums kommun har varit verksam sedan sin utbildning på HDK som textilkonstnär med inriktning på vävar, finns representerad på Röhsska museet, Statens Konstråd och ett stort antal kommuner runt om i landet.

Vernissagekort (pdf 85kB)Vernissage
Lördag 6 juli kl 12:00

Utställningen pågår
6 juli - 1 september 2019« Tillbaka  Bild: Anita Carlsson

Bild: Anita Carlsson

Bild: Anita Carlsson

Bild: Eva Britt Rosenqvist

Bild: Eva Britt Rosenqvist