Renata Francescon /// keramik

Realitet

Arbetena som presenteras i utställningen Realitet är en del av Renata Francescon konstnärliga utvecklingsprojekt på högskolan för design och konsthantverk, Göteborgs Universitet. Renata undersöker förhållandet mellan den fotografiska representationen av de keramiska verken och deras materiella verklighet. Fotografiet är inte bara en möjlighet att avbilda och mångfaldiga ett verk utan öppnar också för andra upplevelser av det avbildade och tolkningar.

Den auktoritet som den fotografiska bilden har idag kommer från de särdrag som är specifika för just fotot, eller som Susan Sontag (1973) ser det, att fotografiet inte bara är en tolkning av det verkliga som andra bilder kan vara, utan att det är som ett direkt avtryck av verkligheten genom ljusvågor, ett materiellt spår, som ingen annan bildåtergivning kan efterlikna.

Hon kommer även att hålla en föreläsning kring sitt KU-projekt på Gothenburg Design Festival som arrangeras av HDK. Den 27/10 kl. 13 i galleriet kommer Renata att presentera arbetet i själva utställningen här på Nääs galleri.

Renata Francescon är verksam keramiker i Göteborg, utbildad på HDK keramikkonst. Arbetar som lärare på HDK keramikkonst. Har deltagit i ett flertal separatutställningar och samlingsutställningar utomlands och i Sverige. Finns representerad bl.a. i National museum, Staten Konstråd och Västra Götalandsregionen.Vernissagekort (pdf 35kB)Vernissage
Lördag 13 oktober kl 12:00

Utställningen pågår
13 oktober - 11 november 2018« Tillbaka  Bild: Renata Francescon

Bild: Renata Francescon

Bild: Renata Francescon

Bild: Renata Francescon

Bild: Renata Francescon

Bild: Renata Francescon