Projektrum

Jussi Järvinen _ Sara Bech-Hanssen _ Karin Ridderstolpe /// HDK smyckekonst

Mischmasch

Tre studenter i årskurs ett på mastersprogrammet i smyckekonst på HDK visar sina arbeten. I utställningen Mischmasch blandas individuella projekt.

Jussi Järvinen
Projektet "Moose Toe" är en serie objekt och smycken på temat genus. Arbetet undersöker maskulinitet och genusrelaterade attribut. Verken består av produkter från järnhandeln och konstruerade material så som spånskivor och refererar till funktionalitet.

Sara Bech-Hanssen
"Pins and Needles" är ett pågående projekt som undersöker vardagsföremål och fokuserar på nålen som bärbart objekt. Hundra handgjorda silvernålar som i sin kvantitet blir något mer. Dessutom visas delar av "Smältpunkt" som består av en serie smycken och objekt i koppar och industriemalj. Kopparens oxider färgar emaljen i olika gröna toner. Metallen är bearbetad för att framhäva denna effekt.

Karin Ridderstolpe
Kärlet är en form som går långt bak i historien. De handsmidda objekten är undersökning av tid, upprepning och förflyttning. Utifrån cirkeln byggs formerna upp och förlängs. Metallen går över i tråd, hammarslagen byts ut mot nål. Linjen, rörelsen och bärbarhet återfinns i materialkombinationer som rör sig mellan yta och form.Vernissage
Lördag 10 februari kl 12:00

Utställningen pågår
10 februari - 11 mars 2018  Bild: Mischmasch

Bild: Jussi Järvinen

Bild: Karin Ridderstolpe

Bild: Sara Bech-Hanssen

Bild: Sara Bech-Hanssen