Projektrum

Klara Albertsson _ Alma Bencivenni /// HDK Textil-Kropp-Rum

Massa/tomrum

Klara Albertsson och Alma Bencivenni tog examen våren 2017 från Textil-Kropp-Rum på HDK vid Steneby. I utställningen Massa/tomrum visar de delar av sina examensarbeten.

Klara Albertsson /// Skugga
Hud möter textil mest hela tiden, ibland så mycket att vi inte ser den. Men plötsligt, ibland så finns det ögonblick som kan få oss att lägga märke till en klädhög på golvet, när ljuset släcks och något förändras, högen är plötsligt en kropp. Filten knölas ihop i änden av soffan. Täcket som en ensam kropp i sängen.

Det existentiella finns i textilen. Den bär på en historia. Kroppsligt minne. Av vad det är att vara människa. I ensamhet, omsorg, sorg och hot. Textilen är tyst vittne till allt i en människas liv. Vittne till historia och tid, och har samtidigt en närvaro nu.

Alma Bencivenni /// Vågor
Utgångspunkten har varit vattenytan, vågorna som fortsätter i oändlighet utan början eller slut... Hur fångar man något som ständigt är i förändring?

Arbetet består av stora och små papper som målats, vikts och klippts. Varje klipp med saxen mångdubblas och spegelvänds i olika formationer. Det är en balans mellan det som försvinner och det som blir kvar.

CV Klara Albertsson (pdf 54kB)

CV Alma Bencivenni (pdf 34kB)Vernissage
Lördag 17 mars kl 12:00

Utställningen pågår
17 mars - 15 april 2018  Bild: Klara Albertsson

Bild: Alma Bencivenni