Projektrum

HDK Keramikkonst

Kärl

Krukan, koppen, burken, kannan, skålen. Det som håller, behåller, innesluter och bär. Kärlet är centralt inom keramikkonsten genom tiderna, från den enkla tummade skålen eller cylindern till prakt-urnor och skulpturer. Bruket av kärl och behållare spänner också över en mängd användningsområden samtidigt som kärlets ikonografi har en stark ställning som intellektuell referenspunkt.

Under en sex veckors kursperiod har kärlet varit en gemensam utgångspunkt för HDK-studenternas individuella projekt där alla har valt sitt eget förhållningssätt till tematiken. Utgångspunkten har varit keramikkonstens samtid och historia och frågan kring vad ett kärl är och kan vara. Utställningens nio arbeten visar prov på en stor bredd där allt från bruk och funktion till kärlet som bild och konceptuell utgångspunkt ryms.

I utställningen visas verk av Elin Alvemark, Oktawian Bohdziewicz, Elin Hughes, Malou Larsson, Mireia Milian, Alice Noodapera Ramel, Vera Puszczewicz, Elin Sundström, Felicia Westerberg som studerar andra året på kandidatutbildningen i keramikkonst på Högskolan för Design och Konsthantverk (HDK) i Göteborg.

www.hdk.gu.se

Flyer (pdf 235kB)Vernissage
Lördag 21 april kl 12:00

Utställningen pågår
21 april - 27 maj 2018  Bild: HDK Keramik