Show Me Your Craft

Ett samarbete med
Konsthantverkcentrum & Chrysalis Arts

Show Me Your Craft är en internationell samlingsutställning på Nääs Konsthantverk med konsthantverkare från norra England och Västra Götaland. Utställningens unika objekt vars olika uttryck talar till varandra genom textil, smyckekonst, miniatyrer, läder, papper och handens kunskap. Uttryck med inspiration utifrån mogna bär på myrar i Norrland till långsamma promenader i 1800-talsträdgårdar i England. Utställningen pågår 27 maj till 25 juni på Nääs Konsthantverk. Denna utställning är ett samarbete med Konsthantverkcentrum.

De tre engelska konsthantverkarna, Angela Chalmers, Barbara Green, Serena Partridge arbetar alla inom det textila fältet liksom de svensk konsthantverkarna Jessica Johannesson och Maria Ray Johansson. Bland de svenska konsthantverkarna är också Lennart Calås som bland annat skapar miniatyrer i trä och smyckekonstnärerna Karin Roy Andersson och Sanna Svedestedt Carboo.

Show Me Your Craft är en fortsättning på Konsthantverkscentrums samarbete med den engelska konstnärsorganisationen Chrysalis Arts. Konsthantverkscentrum och Chrysalis Arts turnerade åren 2015 och 2016 utställningen Textil/Juvel med västsvenska konsthantverkare i norra England. Curatorer för utställningen är Katarina Karlsson, Konsthantverkscentrum, och Sara Trentham-Black, Chrysalis Arts. Utställningen genomförs i samarbete med konsthantverkscentrum och Not Quite samt med stöd av Västra Götalandsregionen, Kultur i Väst, Mötesplats Steneby, Västarvet/Slöjd och Hotel Royal.

Under öppningsveckan ges unika workshops i tekniken Cyanoprint samt Miniatyrer med två av de deltagande engelska konsthantverkarna. Dessa workshops riktar sig till proffesionella utövare och högskolestudenter. För mer information samt till anmälan workshops: Steneby 23 maj och Nääs 27 maj.


Vernissagekort (jpg 39kB)Vernissage
Lördag 27 maj kl 13:00

Utställningen pågår
27 maj - 25 juni 2017« Tillbaka  Bild: Show Me Your Craft

Bild: Show Me Your Craft

Bild: Show Me Your Craft