Linda Marie Karlsson /// smyckekonst

Sorgesång

Utställningen är resultatet av ett projekt där Linda Marie Karlsson bearbetar och undersöker sorgen efter sin pappa som dött i lungcancer. Hon lyfter ut sorgen, tittar på den och formar den till materiella objekt. Det som hon funnit inuti, som tankar, känslor och minnen av kroppsliga och själsliga processer har blivit bärbara former. Hon berättar en historia för betraktaren genom sina smycken om hur kroppen, i hennes pappas fall lungorna, bryts ner. Hur omgivningen bara kan följa med i den vansinniga snurr en cancersjukdom för med sig. Hur obeskrivligt tyst och tomt allt blir när någon slutar andas. Själv känner hon det som om hon också slutar andas och blir ett tomt skal utan inre substans.

Utställningens objekt är ett uttryck för att hon trots allt inte slutar andas. Världen är visserligen förändrad för alltid för henne. Landskapet runtom är nytt och främmande. Men genom att börja undersöka sin sorg genom sina smycken tar hon de första skälvande stegen och kan förhålla sig till världen som den nu ter sig. För varje andetag blir det lättare, säger hon.

Linda Marie Karlsson har en masterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk, tillämpad konst, inriktning smyckekonst. Sedan hon gick ut 2006 har hon både ställt ut separat och i grupp, i Sverige såväl som internationellt. Hon arbetar också med curatorsuppdrag, utställningsverksamhet och undervisning inom sitt specialområde. Hon är också engagerad i styrelserna för Konsthantverkscentrum och KIF/KRO.


CV (pdf 267kB)

Vernissagekort (pdf 35kB)Vernissage
Lördag 9 september kl 12:00

Utställningen pågår
9 september - 8 oktober 2017« Tillbaka  Bild: Linda Marie Karlsson

Bild: Linda Marie Karlsson

Bild: Linda Marie Karlsson

Bild: Linda Marie Karlsson

Bild: Linda Marie Karlsson

Bild: Linda Marie Karlsson