Frida Breife /// textil

Ordning och oreda

Frida Breife inspireras och utgår ofta från vardagliga ting och händelser. Det kan vara ett tygstycke som har håligheter eller fläckar som får henne att minnas. Ett fotografi från sin mammas barndom, eller en händelse från lämningen på förskolan i morse. Denna gång berättar hon om det vardagliga kaoset och sin strävan efter ordning.

För Frida Breife är det materialet hon samlar som väcker tankar. Utgångspunkten är textilier från sin vardag eller alla de tyger som ges till henne. Oftast gamla linnedukar, kökshanddukar, örngott och lakan med knypplade spetsar men också högar med urväxta barnkläder och uddastrumpor. Minnesbilder och skeenden väcks då hon sorterar och samlar. Sorterandet hjälper henne att minnas och koppla ihop bilden med tygstycket. De vita textilierna fortsätter fyllas med korsstygn i olika tunna svarta trådar.

Frida Breife är uppväxt på Öland, idag bosatt i Göteborg men med sommarhus på Öland. 2003 tog hon sin examen i Textil Konst vid HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och sedan dess har broderi blivit utgångspunkt för hennes konstnärskap. Frida finns bl.a. representerad vid V. Götalandsregionen, Röhsska museet och Kalmar län landsting.


Vernissagekort (pdf 35kB)

CV (pdf 84kB)Vernissage
Lördag 22 april kl 12:00

Utställningen pågår
22 april - 21 maj 2017« Tillbaka  Bild: Frida Breife

Bild: Frida Breife