Skulpturalt glas

Paul Grähs _ Elisabeth Henriksson

Båda konstnärerna utexaminerades från Konstfack för tre år sedan men har redan hunnit med ett stort antal utställningar, bland annat på Liljevalchs och på Nationalmuseum.

Till utställningen på Nääs Konsthantverk, Galleri, har Elisabeth Henriksson arbetat med temat upprepningar och intresserat sig för till synes enkla element som när de sammanfogas bildar nya spännande former. Som verket, Istappar, där varje del tycks oansenlig men där delarna tillsammans bildar en frusen fontän ur ett sagoskimrande silvervatten. Elisabeth utnyttjar glasets alla skiftningar för att skapa verk som leder tankarna till en avlägsen värld eller en reflektion över tiden som ständigt flyr oss.

Också Paul Grähs verk präglas av ett organiskt tänkande, men då i mer konkret form. I de starkt expressiva insektsliknande formerna har Paul utgått från glasets fysiska egenskaper och skapat en stark spänning mellan hårt och mjukt, vackert och fult, inbjudande och farligt. Det vackra behöver inte med nödvändighet också vara det snygga.Vernissage
Konsthantverkets dag
Lördag 28 april kl 12-16

Utställningen pågår
28 april - 22 maj 2007

Vernissagekort (jpg)« Tillbaka

  Trofé 3

Varelse

Trofé 1 (detalj)

Frusen skog

Frusen skog (uppifrån)