Brittiskt glas

Stewart Hearn

Det är med stor glädje Nääs Galleri, presenterar glaskonstnären Stewart Hearn, från England, för den svenska publiken och med denna utställning samtidigt inleder sitt kulturutbytesprojekt med Flow Gallery i London. Ett samarbete som senare också kommer att resultera i att svenska konstnärer ställer ut sina verk där.

Stewart Hearn har varit verksam glaskonstnär i över tjugo år och är väl etablerad i sitt hemland med egen glasstudio, London Glassworks, där han också leder utbildningar och kurser. Stewart Hearn är känd för sin strikta kontroll över färg- och formprocess i skapandet av sina välbalanserade skålar och objekt, en process som han styr med elegant och förfinad skicklighet. På senare tid har han dock börjat släppa på sin strama kontroll och i sina senare verk tillåter han sig att också utnyttja tillfälligheternas spel i skapandet. Resultatet är att en mer fysisk, påtaglig kroppslig dimension har tillförts verken.

Stewart Hearn har ställt ut på ett flertal platser i Storbritannien samt i andra delar av världen, bland annat på gallerier i Tyskland, Hongkong och Japan. Stewart Hearn ingår i Craft Councils samlingar.Vernissage
Lördag 4 augusti kl 12.00

Utställningen pågår
4 augusti - 2 september 2007Vernissagekort (pdf 1,3MB)
CV (pdf 100kB)« Tillbaka