Fyra keramiker från Höhr-Grenzhausen i Westerwald, Tyskland

Gudrun Lupke _ Sandra Nitz _ Sabine Stadler _ Anja Bogott

Höhr-Grenzhausen är en stad med lång tradition av keramiskt hantverkskunnande och konstnärsskap. Ur den yngre generationen keramikkonstnärer verksamma där presenteras Anja Bogott, Gudrun Lupke, Sandra Nitz och Sabine Stadler B. i en utställning på Nääs Konsthantverk. Alla fyra arbetar med skulpturala objekt på teman av symbolism och sociala studier.

Anja Bogotts frågeställningar kring vad som egentligen utmärker en individ har resulterat i en serie unika föremål. En sociologisk studie ur ett högst konstnärligt perspektiv.

Gudrun Lupkes verk anknyter till städerna Stralsund, Weimar, Potsdam, Höhr-Grenzhausen samt Kecskemet. Platser där hon den senaste tiden varit verksam. Att vistas i och röra sig mellan dem har starkt influerat hennes konstnärliga arbete.

Likt många keramiker som aldrig slutat fascinerats av det drejade kärlet utforskar även Sandra Nitz förhållandet mellan utsida och insida, föränderligheten och upprepningen i rörelsen som drejningen utgör. Med till synes enkla medel skapar hon raffinerade och eleganta objekt.

Sabine Stadler B's skulpturala installation skall helt enkelt upplevas "på ett eller annat sätt" precis som den tyska titeln "so oder so" anger. Ihåliga rör och tuber har formats till bågar och kuber, fått sitt mönster från eldflammornas väg i bränningen och slutligen varierats i oändliga kompositioner att njutas av betraktaren.

Genomförs med stöd av Estrid Ericsons Stiftelse.Vernissage
Söndag 4 september kl 12-16
Föredrag och visning samma dag kl 17

Utställningen pågår
4 sep - 2 okt 2005« Tillbaka

  Gudrun Lupke

Sandra Nitz

Sabine Stadler

Anja Bogott