Through a paper wave _ Huggna skålar

Karin Muhlert _ Niclas Hallberg /// papper _ trä

Två nyskapande konstnärer med bakgrund i Göteborg presenterar unika objekt och skapar tillsammans en stark upplevelse av att allt är görligt - uttrycksmöjligheterna för deras material tänjer på gränserna för vad som är genomförbart.

För Karin Muhlert är papper ett starkt, flexibelt och självständigt medium, ett kommunikationsmedel i sig med vilket hon skapar skulpturala pappersformer. I utställningen på Nääs Konsthantverk, Galleri har hon använt både japanskt handgjort papper och maskingjort papper. Havet, ebb och flod, tillväxt och vissnande är metaforer som Karin uttrycker i sina verk. Karin Muhlert är uppvuxen i Göteborg och bor sedan 25 år nära St Andrews i Skottland. Hon ställer ut sina verk nationellt och internationellt och finns representerad i ett flertal böcker. Sin del i utställningen på Nääs Konsthantverk, Galleri har hon valt att kalla Through a paper wave.

Niclas Hallbergs ambition är att förhöja det vardagliga tinget till något som ger an starkare upplevelse och hans objekt är långt ifrån det vi vanligtvis förknippar med arbeten i trä. Med hjälp av färg och ytor skapar Niclas Hallberg föremål med alldeles personliga unika uttryck. Gränsen mellan konst och konsthantverk raderas ut när han i tråg och skålar ger utrymme att skildra bildkonstens värld. Niclas Hallberg är uppvuxen i Göteborg och bor numera i Nyköping. Han finns representerad på Nordiska Museet och har haft ett flertal soloutställningar. Sin del i utställningen kallar han för Huggna skålar.Vernissage
Lördag 6 augusti kl 12
Föredrag om papper 26 augusti

Utställningen pågår
6 aug - 30 aug 2005« Tillbaka

  Rosenträdgård

Through a paper wave

Pods

Sammankomst